Dit is een product van:
abit software

Overzichtelijke en veelzijdige tool voor de dagelijkse lespraktijk

icon

Docenten

icon

Leerlingen

icon

Verzorgers

icon

Teamleiders

icon

Teamonder-
steuners

icon

Sectie-
leiders

icon

Rooster-
makers

icon

Admini-
stratie

icon

Conciërges

icon

Repro-
medewerkers

Present is een modulair platform dat allerlei handige functies voor alledaagse dingen in het onderwijs huisvest. Het platform is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling voor en door docenten. Hierdoor is de snelheid en bereikbaarheid van de functies op maat voor de onderwijspraktijk. Voor de implementatie op uw school kunnen functies ook nog eens verder gepersonaliseerd worden. Wilt u processen binnen uw school automatiseren of structureren?

Laat ons weten wat uw ideeën zijn! Dan vinden wij een passende oplossing.

Wilt u weten welke functies Present nu al heeft? Kijk bij Meer informatie of download de brochure.

Meer informatie

Present kan op twee manieren worden ingezet:Los platform

Present kan functioneren als een platform voor organisatorische taken voor onder andere de volgende functionaliteit:

icon

Centraal afdrukken

icon

Toets-
management

icon

Schaduw-
roosteren

icon

Veelzijdige inschrijving

icon

Reserveren
en uitlenen

 1. Mogelijkheden om het rooster te ‘verrijken’ met een schaduwrooster voor bijvoorbeeld intekenactiviteiten (voor herkansingen, oudergesprekken etc.), huiswerk- en strafzittingen, zelf ingerichte lesgroepen (op basis van een opdracht, steunlessen, zorgclusters, etc).
 2. Het beheren van uitleenbare gemeenschapsgoederen zoals kluissleutels, toegangsdruppels en/of laptops en het reserveren van ruimtes in het gebouw.
 3. Het registreren, beheren en centraal afdrukken van ander repromateriaal.
 4. Het coördineren en beheren van leerwerk en toetsen voor toetsweken en centraal afdrukken daarvan.
 5. Het registeren van inschrijvingen voor een PWS, herkansingen, ouderavond of vergelijkbare activiteiten.

Centraal portal

Op een dieper niveau is het zelfs mogelijk om de lesafhandeling en roosterweergave volledig in Present onder te brengen. Op die manier bouwt Present een brug tussen het roosterprogramma en het leerlingadministratiesysteem. Dit levert naast bovenstaande mogelijkheden veel extra's op, zoals:

icon

Intelligente
roosterweergave

icon

Automatische
administratie

icon

Uitgebreide
zoekfunctie

icon

Mobiele
Webapp

icon

Rapportage
op maat

 1. Het vervangen van bestaande administratie, absentieregistratie en -verwerking, voor een interface met meer snelheid en meer overzicht dan bestaande systemen.
 2. Een intelligente zoekfunctie waar snel en intuïtief gegevens zoals roosters van collega’s, lesgroepen en leerlingen op te zoeken zijn, (en denk ook eens aan vrije lokalen, voor hoeveel leerlingen het huidige uur het laatste uur is, het rooster van een lokaal, roosters van meerdere leerlingen en of collega’s vergelijken, …).
 3. Een eigen portal voor teamondersteuners, teamleiders en coördinatoren met overzicht en afhandelingsfuncties die aansluiten bij de regels voor uw onderwijsinstelling.
 4. Een intelligente analyse van absentiegegevens met automatische meldingen aan de juiste personen in uw organisatie, bijvoorbeeld bij veel afwezigheid, ziekte of vaak boeken of huiswerk niet in orde.
 5. Een snel mobiel portal voor leerlingen en ouders waar niet alleen rooster, huiswerk en cijfers kan worden bekeken, maar ook gegevens van klasgenoten en statistieken over bijvoorbeeld te laat komen.
 6. Op maat rapportage voor de schoolleiding.

Wilt u contact opnemen? Dan kunt u een bericht sturen met behulp van het onderstaande contactformulier. Meer informatie over de productontwikkelaar kunt u vinden op abitsoftware.nl


Naam:
Emailadres:
Bericht: